Stora projekt eller små detaljer!

40-års erfarenhet. Nilcon har i mer än 40 år skapat egna produkter samt utfört lego-arbeten. Med en modern maskinpark samt kompetent personal inom konstruktion, elektronik, automation, visualisering och mekanik kan vi förverkliga era idéer.

Enstaka exemplar eller fullständiga produktionslösningar. Små detaljer i produktion för stora företag likaväl som små serier, enstaka exemplar eller prototyper. När situationen  kräver bygger vi en fullskalig maskin.

Kvalitet. Materialkännedom, fungerande lösningar med ett kvalitativt hantverk och precision i varje detalj.

 

Legotillverkning - Konstruktion - Automation

För närvarande finns det ledig kapacitet i vår organisation och är därför öppet för förfrågningar. Vi kan även hjälpa till med konstruktion och hitta lösningar på era problem.

Vår styrka är att snabbt tillgodose kundens behov, oavsett om det gäller enstyckstillverkning, mindre serier eller konstruktionslösningar. Vår personal har över 80 års verkstadserfarenhet och bred kompetens inom området.

Kunder som t.ex SKF och Ericsson. Vi har även gjort mycket reparationsjobb, alltifrån grävmaskinsdrivningar till havererade elmotorer. Vi löser det mesta.

Mekaniska konstruktioner

Vår organisation är mycket effektiv, med bred kompetens. Vill ni ha hjälp med konstruktion tar vi även hand om det. Se vår maskinpark och exempel på produkter vi tagit fram.

Automation & elkonstruktion

Nilcon Engineering erbjuder tillsammans med våra partners projektering och genomförande av elkonstruktion, automations-projekt och mätteknik för maskin och process industri. Tack vare vår långa erfarenhet och verksamhet inom FoU och prototyp-utveckling har vi alltid koll på den senaste tekniken. Vi erbjuder allt från grundläggande till avancerad PLC programmering, servo system, pneumatik, överordnad styrning och data insamling. Se detaljer för kompetens.

Visualisering

Vi kan ta visualisera er produkt i fotorealistisk 3D samt animera den..

Verkstad

Uppdrag

Maskinpark

Kompetens

Lab & automation

Konstruktion, CAD, CAM, visualisering